Menu

Erkend Duurzaam

Van Zal officieel Erkend Duurzaam

Van Zal is sinds  15 april 2022 een officieel Erkend Duurzaam schadeherstelbedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat van Zal in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het schadeherstelbedrijf? Op die vraag heeft Van Zal een helder antwoord. ,,Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld duurzame reparatietechnieken toepassen, om zo onnodige verspilling tegen te gaan. Ook stellen we jaarlijks doelen om energie te besparen.”

Ook als werkgever heeft van Zal zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er extra aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt van Zal zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door sponsoring van o.a. Sportorganisatie Soest.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het schadeherstelbedrijf ook om het aanbieden van duurzame producten. ,,In onze werkplaats letten wij bij de inkoop en het gebruik van onderdelen en materialen op de milieuzaken. Wij merken dat er vanuit onze klanten steeds meer vragen en eisen worden gesteld op duurzame aspecten. Zo kunnen we met sneldrogende lakken bijvoorbeeld tijd en energie besparen."

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, Vereniging FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is één jaar geldig en wordt jaarlijks opnieuw getoetst.

Van Zal

Tel: 035 609 00 41
Belvedereweg 12-01,
3762 EE Soest
info@vanzal.nl

Openingstijden

Ma t/m Vr 8.30 - 17.00 uur
Za 8.30 - 12.00 uur